Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο

από την φετινή ετήσια εκδήλωση

 

Τριήμερο εκδηλώσεων στο χωριό
Aσσιώτικο αντάμωμα στο χωριό
31 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου 2015

.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 13ο αντάμωμα των απανταχού Ασσιωτών. Όλοι οι Ασσιώτες με τις οικογένειές τους πρέπει να προγραμματίσουν την περίοδο αυτή, όπως κάθε χρόνο, να βρίσκονται στο χωριό και να είναι παρόντες στο ετήσιο ραντεβού που δίνουν εδώ και δώδεκα χρόνια. Όλοι στον Άσσο, το αγαπημένο μας χωριό, να ιδωθούμε, να γνωριστούν τα παιδιά μας, να ψιλοκουβεντιάσουμε, να γλεντήσουμε όλοι μαζί παρέα, τραγουδώντας, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, τρώγοντας και πίνοντας υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής. Η παρουσία και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων χωριανών είναι αυτή που ομορφαίνει το σύνολο αυτών των εκδηλώσεων και οπλίζει με δύναμη και κουράγιο τους διοργανωτές για τον εμπλουτισμό και τη συνέχισή τους.

.

Έκθεση φωτογραφίας
Το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00 στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου Άσσου θα πραγματοποιηθεί και φέτος προβολή φωτογραφιών καθώς και τιμητικές διακρίσεις.

.

Αθλητικές εκδηλώσεις

Την Κυριακή 2 Αυγούστου μετά τη Θεία Λειτουργία και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Γύρος του Άσσου (Κων/νος Π. Δήμας) Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 2.700 μέτρων και θα ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή:

Αφετηρία από

την κεντρική πλατεία του Αγίου  Γεωργίου – Τζούμα βάρη – Κορύτσαζη – Τζίμαινα – Καράβα – Κότρα – Τσούκαζη

και τερματισμός στην κεντρική πλατεία.

Η συμμετοχή έστω και βαδίζοντας θα είναι προσωπική νίκη για τον καθένα  μας. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα. Στο τριήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν  και αγώνες τάβλι, σκάκι και δηλωτής. Όσοι επιθυμούν να  συμμετάσχουν στους αγώνες να το δηλώσουν και όλοι  μαζί να αποφασίσουν για τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού.

.

Επιμνημόσυνη Δέηση

Την Κυριακή 2 Αυγούστου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Άσσου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου προέδρου του συλλόγου μας Κων/νου Π. Δήμα (Κώστα Πέτρου) και των αποδημησάντων ιδρυτικών μελών του συλλόγου:.• Ευθυμίου Κων/νου Λαμπρούση (Θύμιο Κωνσταντή)
• Γεωργίου Ευαγγέλου Παφίλα (Γάκη Βαγγέλη)
• Αναστασίου Ιωάννου Κατσάνου (Τάσο Γιάννη)
• Λάμπρου Γεωργίου Κατσάνου (Λάμπρο Βάγια)
• Βασιλείου Πέτρου Δήμα (Βασίλη Πέτρου)
• Θεοδώρου Πέτρου Δήμα (Θοδωρή Πέτρου)
• Ευθυμίου Φωτίου Νάκια (Θύμιο Φώτη)
• Γεωργίου Παναγιώτη Τσόγκα (Γιώργο Τσόγκα)
• Βασιλείου Ευαγγέλου Παφίλα (Βασίλη Βαγγέλη Μήτρου).Η σειρά των ονομάτων γράφτηκε σύμφωνα με τη σειρά που υπέγραψαν το 1977 για την ίδρυση του συλλόγου μας.

.

μμ3-9-2009-1.59.20 πμ7-2-2015-12.54.09 πμ15-7-2015-10.41.16 πμ

πηγή: εφημερίδα “Ο Άσσος” Νο64

 Δείτε Φωτογραφίες και Βίντεο

Τα σχόλια είναι κλειστά.