Τριήμερο εκδηλώσεων στο χωριό
27 μέχρι 29 Ιουλίου 2018 το Aσσιώτικο αντάμωμα

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 15ο αντάμωμα των απανταχού Ασσιωτών. Όλοι οι Ασσιώτες με τις οικογένειές τους πρέπει να προγραμματίσουν την περίοδο αυτή, όπως κάθε χρόνο, να βρίσκονται στο χωριό και να είναι παρόντες στο ετήσιο ραντεβού που δίνουν εδώ και δέκα τρία χρόνια. Όλοι στον Άσσο, το αγαπημένο μας χωριό, να ιδωθούμε, να γνωριστούν τα παιδιά μας, να ψιλοκουβεντιάσουμε, να γλεντήσουμε όλοι μαζί παρέα, τραγουδώντας, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, τρώγοντας και πίνοντας υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας.
Η παρουσία και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων χωριανών είναι αυτή που ομορφαίνει το σύνολο αυτών των εκδηλώσεων και οπλίζει με δύναμη και κουράγιο τους διοργανωτές για τoν εμπλουτισμό και τη συνέχισή τους.
Στη μουσική ορχήστρα συμμετέχουν και οι χωριανοί μας Χρήστος Κ. Γούλας και ο Χριστόφορος Π. Δήμας με τον γιό του Παναγιώτη. Ο δεξιοτέχνη στο Ηπειρώτικο λαϊκό κλαρίνο Μάκης Μποροδήμος, ο σπεσιαλίστας Χρήστος Γούλας στην κιθάρα, ο Χριστόφορος με τον γιό του Παναγιώτη στο ντραμς, ο Σπύρος Ζαγόρας στο αρμόνιο μαζί με τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου παραδοσιακού Δημοτικού τραγουδιού, Νίκο Καλαμίδα και Σωτήρη Σακαβίτση μάς υπόσχονται μια ανεπανάληπτη βραδιά.
Η παρουσία και η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων χωριανών είναι αυτή που ομορφαίνει το σύνολο αυτών των εκδηλώσεων και οπλίζει με δύναμη και κουράγιο τους διοργανωτές για τoν εμπλουτισμό και τη συνέχισή τους.
2η Ημέρα
Το Σάββατο 28 Ιουλίου και ώρα 8 το βράδυ, στο Δημοτικό Σχολείο Άσσου, θα πραγματοποιηθεί πνευματική εκδήλωση. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη:
Α.στους Δωρητές του χωριού μας.
Β. στους Λαϊκούς αυτοδίδακτους οργανοπαίχτες της Λαϊκής μουσικής κομπανίας του Άσσου κατά τις δεκαετίες 1920 μέχρι 1960.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα κάνει ο χωριανός μας κος Λεωνίδας Γ. Χρήστου καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Καλωσόρισμα από τον κο Δημήτριο Γ. Γούλα, πρόεδρο του Συλλόγου μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Χαιρετισμοί επισήμων

Α! Δωρητές του Άσσου: Τιμώμενοι δωρητές: 1)Κωνσταντίνος Χρ. Αδάμ (Κωνσταντή Δάμης), 2) Ιωάννης Δημ. Κατσάνος ( Νάκο Μήτρος), 3) Σπυρίδων Δημ. Παφίλας (Σπύρο Μήτρος), 4) Ιωάννης Αν. Σιάρκος (Γιάννη Σιάρκος), 5) Ελένη Σωτ. Λαμπρούση (Σωτηράκαινα), 6) Γεώργιος Στεφ. Λαμπρούσης (Γιώργο Στέφης), 7) Λάμπρος Χρ. Δήμας (Λάμπρο Κιτσούλης), 8) Αλέξανδρος Ευθ. Κατσάνος (Λέξη Θύμιο Κολιός), 9) Γεώργιος Ευθ. Κατσάνος (Γιώργο Θύμιο Κολιός), 10) Αθανάσιος Γεωρ. Χρήστου.
Ομιλητής: Ο κος Σπυρίδων Δημ. Λαμπρούσης π. Γραμματέας κοινότητας Άσσου, Δήμου Θεσπρωτικού και Δήμου Ζηρού. Στους τιμώμενους θα απονεμηθούν αναμνηστικά τιμητικά διπλώματα.

Β! Λαϊκοί οργανοπαίχτες στον Άσσο από τη δεκαετία του 1920 μέχρι και τη δεκαετία 1960. Τιμώμενοι οργανοπαίχτες. 1)Χρήστος Γεωρ. Γούλας (Χρηστάκη Γούλας), 2) Κωνσταντίνος Στ. Γάκης-Σταύρου (Κώτση Μάρως), 3) Θωμάς Παν. Δήμας (Θωμά Νότης), 4) Δημήτριος Χρ. Γούλας (Δημητράκη Γούλας), 5) Περικλής Αν. Γούλας (Περικλή Γούλας), 6) Παναγιώτης Θωμά Δήμας (Πάνο Νότης), 7) Σταύρος Θωμά Δήμας (Σταύρο Νότης), 8) Κωνσταντίνος Χρ. Γούλας (Κώτση Γούλας).

Ομιλητής: Ο κος Χρήστος Γεωρ. Χρήστου σ. Δάσκαλος, π. Πρόεδρος Διδασκαλικής
Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.). Παρεμβάσεις: Τάκης Παπαδημητρίου σ. Δάσκαλος από το Θεσπρωτικό. Σωκράτης Βασιλείου σ. Δάσκαλος από τις Παπαδάτες. Γεώργιος Γιάννος σ. καθηγητής από το Νικολίτσι. Στους τιμώμενους θα απονεμηθούν αναμνηστικά τιμητικά διπλώματα. Εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών, από μουσικούς απόγονους των τιμώμενων λαϊκών οργανοπαιχτών. Υπεύθυνος βίντεο και μουσικής επιμέλειας
Παναγιώτης Ευαγγ. Πανούσης. 3η Ημέρα  Την Κυριακή 29 Ιουλίου μετά τη θεία
λειτουργία και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί ο 7ος Γύρος του Άσσου (Κων/νος Π. Δήμας).  Οι συμμετέχοντες θα διανύσουν απόσταση 2.400 μέτρων και θα ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή: Αφετηρία από την κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου-
Τζούμα βάρη-Κορύτσαζη-Τζίμαινα -Καράβα –Κότρα- Τσούκαζη και τερματισμός στην
κεντρική πλατεία. Η συμμετοχή έστω και βαδίζοντας θα είναι προσωπική νίκη για
τον καθένα μας. Στους τρεις πρώτους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και στους
συμμετέχοντες αναμνηστικό δίπλωμα. Σ τ ο τ ρ ι ή μ ε ρ ο τ ω ν ε κδ η λ ώ σ ε ω ν θ α
πραγματοποιηθούν και αγώνες τάβλι, σκάκι και δηλωτής. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στους αγώνες να το δηλώσουν και όλοι μαζί να αποφασίσουν για τους κανόνες και τους όρους του παιχνιδιού. Επίσης την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο
του Άσσου στη Βελανιδιά θα πραγματοποιηθεί  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας και με
συμμετοχή παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του χωριού μας.

Πηγή:  “Εφημερίδα Άσσος, φύλλο 077”

Τα σχόλια είναι κλειστά.